В Министерството на транспорта и съобщенията беше подписан договор за доставка

...
В Министерството на транспорта и съобщенията беше подписан договор за доставка
Коментари Харесай

БДЖ получава десет електрически локомотива последно поколение

В Министерството на превоза и известията беше подписан договор за доставка на 10 нови електрически локомотива за потребностите на " БДЖ - Пътнически транспорти ", заяви Нова телевизия.

Локомотивите са от най-ново потомство. Работим в посока упорита рационализация на този превоз, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков. Той означи, че към този момент е подписан различен контракт за поддръжка на по-старите локомотиви, чийто гаранционен период изтича през 2024 година

" Трябва да вършим всичко допустимо, с цел да наваксаме изоставането в железопътния превоз и да вървим в крайник с времето. Надявам се в близко бъдеще да достигнем равнищата на развитите страни в света ", сподели още Гвоздейков.

Той добави, че е ангажимент на " БДЖ - Пътнически транспорти " е подсигуряването на това, което ще теглят новите локомотиви.

Министърът на превоза уточни също, че ако до 2027 година приключат всички действия по надграждане на инфраструктурата, ще може да се пътува с трен сред София и Бургас за към три часа и половина.

От думите му стана ясно ще, че все още има един частен железопътен оператор с лиценз за транспорт на пасажери и на този стадий няма интерес от други.

" Готови сме да поддържаме развиването на железопътния бранш. Когато имаме такава опция, ще се включим с удоволствие ", разяснява Калин Иванов от " Сименс Мобилити " в България.

Новите локомотиви за БДЖ са от серията " Смартрон ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР